Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Dry needling in Apeldoorn

Heeft u last van spanningshoofdpijn, nek- en schouderklachten, pijn in de onderrug, tenniselleboog en kniepijn veroorzaakt door gespannen spieren? Dan zou dry needling een behandelmogelijkheid kunnen zijn.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelingstechniek waarbij dunne acupunctuurnaalden in de huid en spieren worden gestoken om pijn en spierspanning te verminderen. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt om triggerpoints te behandelen.

Wat zijn Triggerpoints?

Triggerpoints zijn gevoelige knopen of verhardingen in spieren die pijn en spanning veroorzaken. Deze knopen kunnen zowel acuut als chronisch optreden als gevolg van overbelasting, stress, blessures of slechte houding. Door acupunctuurnaalden op specifieke punten in het lichaam te plaatsen, kunnen de spanningen en knopen in de spieren worden verlicht en losgelaten.

Wat kan ik van een behandeling met dry needling verwachten?

Dry needling wordt toegepast door een goed opgeleide en gecertificeerde Fysiotherapeut. De behandeling kan ongemak of zelfs lichte pijn veroorzaken wanneer de naalden worden ingebracht, maar de meeste patiënten ervaren ontspanning en verlichting tijdens en na de behandeling. Afhankelijk van de ernst van de klacht, kunnen meerdere sessies nodig zijn om de beste resultaten te bereiken.

Het resultaat van dry needling kan variëren, afhankelijk van de individuele omstandigheden. Over het algemeen kan het echter de pijn verlichten, de mobiliteit verbeteren en het algehele welzijn van de patiënten bevorderen. Dry needling kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, massage en pijnstillers, om een ​​completere behandeling te bieden voor spier gerelateerde aandoeningen en verwondingen.

Waarom kiest u voor dry needling  bij Fysiomare in Apeldoorn?

Bij Fysiomare werken gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervaring hebben met dry needling. Zij kunnen beoordelen of deze behandelmethode geschikt is voor uw klachten en of er nog andere behandelopties zijn die beter passen bij uw situatie. Bovendien werken zij samen met andere specialisten binnen de gezondheidszorg, zoals huisartsen en specialisten, om een zo optimaal mogelijke behandeling te bieden.

Bent u benieuwd of dry needling de geschikte therapie voor uw klachten is? Neem dan contact op met Caroline Koorneef via praktijk@ fysiomare.nl of 055-3552533.  Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden.