Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Duizeligheidsbehandeling in Apeldoorn

Woont u (in de buurt) van Apeldoorn en heeft u last van duizeligheid? Geen zorgen! Bij Fysiomare bieden we speciale therapie voor patiënten met duizeligheid.

Wat is de oorzaak van deze duizeligheid?

Er zijn veel verschillende oorzaken voor duizeligheid, waaronder:

  1. Lage bloeddruk: Wanneer de bloeddruk plotseling daalt, kan het lichaam het bewustzijn en de coördinatie verliezen, wat duizeligheid veroorzaakt.
  2. BPPD (benigne paroxismale positieduizeligheid): Dit is een aandoening van het binnenoor die duizeligheid kan veroorzaken wanneer de positie van het hoofd verandert.
  3. Migraine: Migraine kan vaak gepaard gaan met duizeligheid, waardoor de patiënt zich onstabiel en onzeker voelt.
  4. Oorinfecties: Oorinfecties kunnen de evenwichtsorganen aantasten, wat kan leiden tot duizeligheid.
  5. Medicatie: Sommige medicijnen, zoals anti-epileptica, anti-depressiva of bloeddrukmedicatie, kunnen duizeligheid veroorzaken als bijwerking.
  6. Stress en angst: Stress en angst kunnen leiden tot een verhoogde hartslag en ademhaling, waardoor het lichaam het gevoel krijgt dat het in gevaar is en mogelijk duizeligheid veroorzaakt.
  7. Andere aandoeningen: Er zijn nog veel andere aandoeningen die duizeligheid kunnen veroorzaken, zoals bloedarmoede, hartproblemen, problemen met de schildklier of diabetes.

Het is belangrijk om professionele medische hulp te zoeken als u vaak last heeft van duizeligheid, omdat dit een symptoom kan zijn van een onderliggende aandoening.

Welke vormen van duizeligheid zijn fysiotherapeutisch te behandelen?

Perifere vestibulaire duizeligheid, benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPD) en posttraumatische stress gerelateerde duizeligheid (PPPD) zijn drie verschillende aandoeningen die te maken hebben met dizziness.

BPPD is een veelvoorkomende oorzaak van draaiduizeligheid die wordt veroorzaakt door kristallen die zich in het binnenoor bevinden en uit balans zijn geraakt. Deze kristallen raken verstrikt in de gevoelige haartjes van het binnenoor, waardoor uw brein het gevoel heeft dat u draait.

Perifere vestibulaire duizeligheid is een soort duizeligheid die wordt veroorzaakt door een probleem met het vestibulaire systeem - het deel van het binnenoor dat verantwoordelijk is voor het in evenwicht houden van uw lichaam. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende omstandigheden, zoals een virale infectie, hoofdletsel of een andere aandoening.

PPPD is een aandoening die wordt veroorzaakt door aanhoudende duizeligheid en andere symptomen, zoals angst, vermoeidheid en concentratieproblemen. Het is een relatief nieuwe diagnose die soms voorkomt bij mensen die een traumatisch hersenletsel hebben gehad of die te maken hebben gehad met chronische stress.

Hoe ziet de therapie bij duizeligheid eruit?

Omdat elk van deze aandoeningen een andere oorzaak heeft, kunnen de behandelingen enorm verschillen.
Bepaalde oefeningen en technieken, zoals de Epley-manoeuvre, kunnen worden gebruikt om BPPD te behandelen.

Ook kunnen oefeningen helpen om de balans en de stabiliteit van het lichaam te verbeteren, waardoor de patiënt beter in staat is om te gaan met de duizeligheid. Bovendien kan fysiotherapie helpen bij het verminderen van stress en angst, die vaak gepaard gaan met duizeligheid.

Waarom kiest u voor duizeligheidstherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Het is belangrijk om met uw arts of een fysiotherapeut die gespecialiseerd is op het gebied van vestibulaire duizeligheid te praten als u symptomen van (draai)duizeligheid ervaart om de oorzaak vast te stellen en de juiste behandeling te bepalen. Onze fysiotherapeut die gespecialiseerd is in vestibulaire therapie, kan u helpen bij het verminderen van de symptomen. Het is belangrijk om te onthouden dat duizeligheid een complexe aandoening kan zijn en het kan even duren voordat de juiste diagnose en behandeling vindt die voor u werkt.

Interesse in onze therapie bij duizeligheid? Twijfel niet en neem direct contact op! Wij verwelkomen u graag in onze praktijk in Apeldoorn!