Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Fysiotherapie bij COPD

Wat is COPD?

COPD is een Chronische Obstructieve Longziekte en is een aandoening waarbij de longen geleidelijk aan steeds slechter gaan functioneren. Symptomen zijn onder andere kortademigheid, hoesten en overmatig slijm. Het is een chronische aandoening die niet te genezen is, maar wel goed te behandelen.

Hoe ziet fysiotherapie bij COPD eruit?

De behandeling voor COPD hangt af van de ernst van de aandoening en de symptomen. Dit kan variëren van medicatie en leefstijlveranderingen tot zuurstoftherapie en longrevalidatie. Fysiotherapie speelt hierbij een belangrijke rol en kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Er zijn verschillende stadia van COPD, variërend van mild tot zeer ernstig. Een fysiotherapeut kan helpen bij elke fase van de ziekte. In de beginfase kan fysiotherapie bijvoorbeeld helpen om de ademhalingsspieren te versterken en de conditie te verbeteren. In latere stadia kan fysiotherapie helpen bij het omgaan met de beperkingen en het verminderen van de symptomen

Waarom kiest u voor fysiotherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Bij Fysiomare in Apeldoorn zijn we aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van chronische aandoeningen zoals COPD. Dit betekent dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen. Daarnaast werken wij samen met andere specialisten binnen de gezondheidszorg, zoals huisartsen, longartsen, revalidatieartsen, ergotherapeuten en logopedisten.  Op deze wijze kan een zo optimaal mogelijke behandeling geboden worden.

Als u last heeft van COPD, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze praktijk. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen en te ondersteunen bij het omgaan met uw aandoening, zodat u zo lang mogelijk actief en zelfstandig kunt blijven functioneren.