Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Onze werkwijze

Voordat u kiest voor onze praktijk is het prettig om te weten wat u precies kunt verwachten. Want hoe verloopt een eerste afspraak bij ons en hoe gaat het daarna verder? Wij geven u graag alvast een indruk van onze manier van werken…

Stap 1: de eerste afspraak.

Tijdens het eerste consult, de eerste afspraak, noteert uw fysiotherapeut uw persoonlijke gegevens. Daarbij kunt u onder meer denken aan uw Burgerservicenummer en uw verzekeringsgegevens. Bezoekt u de praktijk zonder verwijsbrief? Dan voeren wij eerst een “screening” uit. Wij beoordelen dan of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan inventariseren we waar u wel het beste terecht kunt. In veel gevallen zullen wij u adviseren om contact op te nemen met uw huisarts.

Bent u bij ons aan het juiste adres? Dan volgt er een anamnese en lichamelijk onderzoek. Na de anamnese en het lichamelijk onderzoek zal de fysiotherapeut zich een oordeel vormen van uw situatie en bekijken of hij een behandelplan kan opstellen.

Stap 2: start van de behandeling

Na de screening en intake zal uw fysiotherapeut de mogelijkheden voor behandeling en het eventuele fysiotherapeutisch behandelplan met u doornemen.

U krijgt informatie over:

  • De bevindingen en conclusies van het fysiotherapeutisch onderzoek.
  • De mogelijkheden van behandeling.
  • De termijn waarop u resultaat kunt verwachten.
  • Wat er van u wordt verwacht om het behandelproces goed te laten verlopen.
  • Het moment waarop de eerste evaluatie van het behandelverloop wordt gemaakt.
  • Het einddoel van de behandeling.

De behandeling gaat van start als u én de behandelend therapeut het over het behandelplan eens zijn.

Stap 3: informeren van de huisarts

Indien u op eigen initiatief onze praktijk bezoekt, zullen wij uw huisarts informeren over uw bezoek. Aan het einde van een behandelserie (of soms zelfs eerder) stellen we uw huisarts op de hoogte van het verloop van de behandeling en de bereikte situatie. Wilt u liever niet dat uw huisarts geïnformeerd wordt? Dan kunt u hierover afspraken maken met uw behandelend fysiotherapeut.