Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Training en revalidatie in Apeldoorn

Wilt u revalidatie therapie volgen in (de buurt van) Apeldoorn? Bent u pas geopereerd of heeft u een neurologische aandoening en wilt u uw dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk oppakken? Dan bent u bij Fysiomare aan het juiste adres. Met onze persoonlijke en deskundige revalidatie therapie bent u snel weer op de been!

Wat kan ik van revalidatie therapie verwachten?

De revalidatie therapie van Fysiomare in Apeldoorn heeft als doel om u weer klaar te stomen voor diverse dagelijkse activiteiten. Tijdens de therapie maakt u uw lichaam normaal belastbaar met behulp van oefeningen en ondersteunende behandelingen. Op deze manier worden normale bewegingen weer een stuk eenvoudiger. Hierbij kunt u denken aan opstaan en voor uzelf zorgen, maar ook aan wandelen, fietsen, werken of sporten.

Voor wie is revalidatie therapie bedoeld?

De cliënten die revalidatie therapie binnen onze praktijk volgen zijn zeer divers. Ook de aard en oorzaak van hun klachten zijn heel verschillend. U kunt onder meer bij ons terecht in de volgende situaties:

  • Na een ziekenhuisopname waarbij u kracht en conditie bent kwijtgeraakt.
  • Na een operatie, zoals: een nieuwe heup, nieuwe knie, een meniscus- of bandoperatie, schouderoperatie of herniaoperatie.
  • Bij lage rug- en nekklachten.
  • Bij breuken van botten (onderarm en pols, elleboog, bovenarm, been of rug).
  • Bij Parkinson, MS, een hersenbloeding of herseninfarct en overige neurologische aandoeningen.
  • Bij overbelasting en blessures door sport of terugkerende sportletsels.
  • Na een periode van rust, zodat u weer conditie en kracht kunt opbouwen.
  • Bij oncologische aandoeningen, zowel voor als na een operatie. Ook tijdens een bestralingskuur houdt revalidatie uw conditie en belastbaarheid zo goed mogelijk.
  • Bij herstel, om bijvoorbeeld weer aan het werk te gaan.
  • In de voorbereiding op een operatie.

Hoe ziet het revalidatietraject eruit?

Het revalidatietraject dat u doorloopt is heel belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan de inhoudelijke invulling. Het resultaat van de behandeling is altijd een combinatie van de uitgevoerde therapie of operatie door uw arts/specialist, de begeleiding van de fysiotherapeut en uw persoonlijke mogelijkheden. Binnen deze driehoek, arts – patiënt – fysiotherapeut moet een vertrouwensrelatie bestaan waarin alle partijen streven naar een optimaal eindresultaat. Daarom begint uw fysiotherapeut met een onderzoek, bekijkt wat er tot op dat moment met u is gedaan, onderzoekt hoe belastbaar u bent en legt deze gegevens vast. Daarnaast vragen we u wat u wilt bereiken en wat uw einddoel is. Aan de hand van uw einddoel en uw mogelijkheden stellen we uiteindelijk een behandelschema op.

Waarom juist revalideren bij Fysiomare in Apeldoorn?

Training en revalidatie is het belangrijkste aandachtsgebied binnen Fysiomare. In onze ruime en uitgebreide oefenzaal aan de Marconistraat in Apeldoorn wordt u persoonlijk door onze fysiotherapeuten begeleid. Onze therapeuten zijn deskundig en op de hoogte van de laatste protocollen en richtlijnen. Uw therapeut is uw coach en raadsheer/-vrouw tijdens de revalidatie, stelt uw behandelschema bij, geeft aan wat u het beste kunt doen tijdens en tussen de trainingen, volgt u tijdens revalidatieperiode en onderhoudt het contact met uw arts. Van revalideren bij Fysiomare krijgt u weer energie!