Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Manueel therapeut in Apeldoorn

Op zoek naar een manueel therapeut in Apeldoorn? Dan is Fysiomare de praktijk die u zoekt!  Onze manuele therapeuten helpen u bij tal van klachten rondom de wervelkolom en bijbehorende problemen zoals hoofdpijn, schouderpijn, uitstralende pijn in benen of armen. Na het volgen van manuele therapie merkt u vaak al snel resultaat!

Wat houdt Manuele therapie in?

Met behulp van manuele therapie kunnen we pijn- en bewegingsklachten aan uw gewrichten verhelpen. Onze therapeuten helpen u graag bij o.a. de volgende klachten:

  • Pijnlijke nek, schouder of arm
  • Hoofdpijn, duizeligheid (o.a. ook oorsuizen, wazig zien)
  • Pijnlijke of slecht bewegende rug of nek
  • Uitstralende pijn vanuit de rug naar de bil, benen en/of voeten
  • Pijn in de borstwervelkolom, tussen de schouderbladen of pijnlijke ribben
  • Problemen met de schoudergewrichten en bovenarm
  • Pijn- of bewegingsklachten van de heupen, knieën en voeten.

Na een paar behandelingen manuele therapie ervaart u al snel verbetering. U heeft een betere houding, kunt makkelijker bewegen, slaapt beter, ervaart minder uitstraling en minder pijn.

Waarom een manueel therapeut van Fysiomare?

Elke manueel therapeut binnen onze praktijk in Apeldoorn heeft een diploma “manuele therapie”. Bovendien kunt u onze therapeuten terugvinden in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).  Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie (NVMT), een erkende beroepsinhoudelijke vereniging van het KNGF. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een professionele therapeut die u kunt vertrouwen.

Onderzoek & behandeling

In een eerste gesprek zal de manueel therapeut u vragen naar de reden van het bezoek en het ontstaan van de klachten. Wat heeft invloed op de klachten en wat doet de klachten bijvoorbeeld toe- en/of afnemen? Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek, waarbij uw houding, gewrichten en manier van bewegen worden gecontroleerd. Na afloop van deze intake schetst de manueel therapeut een diagnose en stelt hij/zij een behandeling voor. Deze behandeling bestaat meestal uit zes tot negen contactmomenten en heeft als doel om de functie van de gewrichten te verbeteren en uw houding en beweging te optimaliseren.

Interesse in onze manuele therapie? Twijfel niet en neem direct contact op! Wij verwelkomen u graag in onze praktijk in Apeldoorn!