De medewerkers van Fysiomare dragen een mondkapje. Zij vragen u dit ook te doen.
Dit omdat tijdens een behandeling de afstand tot u, als patient, minder dan 1,5 meter is.
Het dragen van beschermende kleding, mondkapjes, is dan noodzakelijk.
De behandeling zal uitgevoerd worden zoals u van ons gewend bent. 

 

Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Valpreventie in Apeldoorn

In Nederland valt iedere 6 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. De vallen hebben vaak hersenletsel of fracturen tot gevolg en hebben een directe en grote invloed op de zelfredzaamheid. Gelukkig hoeven we het toenemen van het risico op vallen als je ouder wordt niet te accepteren als een voldongen feit. Je kunt veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor je langer zelfstandig en vitaal kunt blijven.

Vooral ouderen met een hoog valrisico hebben baat bij valpreventieprogramma’s. Daarom is het van belang deze ouderen op te sporen en indien nodig een uitgebreide analyse uit te voeren. De eerste stap is vast te stellen of er sprake is van verhoogd valrisico. Dit kan beoordeeld worden aan hand van drie criteria, namelijk: valgeschiedenis, valangst en loophulpmiddelengebruik. Bij Fysiomare in Apeldoorn kunt u zich aanmelden voor de Valanalyse.

De Valanalyse bestaat uit testen waarmee alle factoren die risico verhogend kunnen werken, zoals problemen met mobiliteit, angst om te vallen, visusproblemen, medicatiegebruik en duizeligheid, één-voor-één in kaart worden gebracht. In de Valanalyse staan simpele en praktische adviezen waarmee u direct advies op maat kunt krijgt of doorverwezen wordt naar de juiste instantie.

Wilt u meer informatie over de valanalyse? Neemt u contact op met onze praktijk en vraag naar Angelique Houben.

Zelfstandig en zeker op de been met de cursus In Balans bij Valpreventie Apeldoorn

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner.

Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

“Ik wandel nu twee keer per week met andere leeftijdsgenoten, die ik heb leren kennen bij het beweegprogramma In Balans. We vonden het zo gezellig tijdens de cursus, dat we samen een sportieve bezigheid hebben gekozen voor erna. Wandelen is voor iedereen goed te doen en het houdt je jong!”

Meneer Vrelink (81)

 

Praktische informatie en oefeningen

In Balans is een groepscursus en bestaat uit:

  • informatie en cursusbijeenkomsten
  • tien weken trainingsbijeenkomsten

De informatiebijeenkomst bestaat uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

Deskundige begeleiding en handig cursusboek

Een deskundige docent geeft de cursus In Balans. Deze professional is speciaal getraind om de cursus te geven. De docent zal u op uw eigen niveau begeleiden. In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin duidelijk beschreven en worden in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars hebben een vergoeding opgenomen voor het beweegprogramma in Balans in de aanvullende verzekering. Neemt contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Aanmelden

Via praktijk@fysiomare.nl of 055-3552533 kunt u informatie opvragen of u aanmelden voor de cursus in Balans.