Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Fysiotherapeutische behandeling bij Parkinson

Wat is Parkinson?

Parkinson is een complexe aandoening die het zenuwstelsel aantast en vaak leidt tot bevingen, stijve spieren en problemen met bewegen. De symptomen kunnen variëren van persoon tot persoon, maar kunnen onder meer omvatten: een trillende hand, verstijfde spieren, verminderde beheersing van het spreken, een houding die afwijkt van normaal en problemen bij het uitvoeren van dagelijkse taken.

Wat is de prognose voor Parkinson?

De prognose voor Parkinson varieert, afhankelijk van de leeftijd en het stadium van de ziekte. In sommige gevallen kan behandeling de progressie van Parkinson vertragen en de symptomen onder controle houden.

Wat is de behandeling bij Parkinson?

Behandeling kan bestaan uit medicatie die dopamine in de hersenen aanvult, fysiotherapie en andere therapieën om de symptomen van Parkinson te beheersen. Fysiotherapeuten gespecialiseerd in Parkinson kunnen helpen bij het verbeteren van coördinatie, balans, mobiliteit en andere motorische functies.

Waarom kiest u voor fysiotherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Bij Fysiomare werken we samen met een team van professionals, waaronder neurologen, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en Parkinsonverpleegkundigen. We zijn ook actief deelnemer van het ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met Parkinson. Door deze samenwerking kunnen we patiënten een effectieve en persoonlijke behandeling bieden die helpt bij het beheersen van de symptomen van Parkinson en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Daarnaast is behandeling zowel aan huis als in een instelling mogelijk, wat een extra niveau van flexibiliteit biedt

Als u lijdt aan de ziekte van Parkinson, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze praktijk. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen en te ondersteunen bij het omgaan met uw ziekte, zodat u zo lang mogelijk actief en zelfstandig kunt blijven functioneren.