Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Kinderoefentherapie in Apeldoorn

Maakt u zich zorgen over de motorische vaardigheden van uw kind? Heeft uw kind bijvoorbeeld problemen met lopen, rennen, springen, schrijven of andere bewegingen?  Kinderoefentherapie is een vorm van therapie die gericht is op het behandelen van motorische problemen bij kinderen.

Voor welke klachten kan kinderoefentherapie helpen?

Er zijn tal van klachten die door een kinderoefentherapeut behandeld kunnen worden. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Motorische ontwikkelingsproblemen
  2. Houdingsproblemen
  3. Problemen met de fijne motoriek
  4. Schrijfproblemen
  5. Coördinatieproblemen
  6. Evenwichtsproblemen
  7. Angst- en spanningsproblemen
  8. Problemen met concentratie en aandacht
  9. Vermoeidheidsklachten
  10. Chronische pijnklachten

Kinderoefentherapie kan ook nuttig zijn voor kinderen met speciale behoeften, zoals kinderen met ADHD, autisme of een ontwikkelingsachterstand. Het kan helpen om hun functionele vaardigheden te verbeteren en hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid te vergroten.

Hoe ziet een behandeling door de kinderoefentherapeut eruit?

Een behandeling door een kinderoefentherapeut begint met een gesprek met de ouders of verzorgers van het kind. Hierbij worden de klachten besproken en wordt er gekeken naar het functioneren van het kind in het dagelijks leven. Vervolgens zal de kinderoefentherapeut een onderzoek doen naar de bewegingsmogelijkheden en de motorische ontwikkeling van het kind.

Op basis van het gesprek en het onderzoek maakt de kinderoefentherapeut een behandelplan. Dit behandelplan is gericht op het verbeteren van de motoriek en het vergroten van de zelfstandigheid van het kind.

De behandeling zelf bestaat uit oefeningen en activiteiten die aansluiten bij de interesses en het niveau van het kind. Hierbij kan gedacht worden aan bewegen op muziek, spelletjes en het trainen van specifieke vaardigheden zoals balans en coördinatie. De kinderoefentherapeut zal het kind begeleiden en stimuleren om actief mee te doen in de behandeling.

Tijdens de behandeling worden de vorderingen van het kind bijgehouden en bijgesteld waar nodig. Ook kan er overleg plaatsvinden met andere behandelaars, zoals de huisarts of kinderarts.

Waarom kiest u voor de Kinderoefentherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Onze gecertificeerde kinderoefentherapeut werkt samen met andere specialisten binnen de gezondheidszorg, zoals huisartsen, kinderartsen en specialisten zoals fysiotherapeuten kinderpodotherapeuten en kinderlogopedisten. Hiernaast zal de kinderoefentherapeut indien nodig contact opnemen met de leerkracht(en) zodat er thuis en op school dezelfde handvatten worden aangeboden aan uw kind. Op deze wijze kan een zo optimaal mogelijke behandeling geboden worden.

Vraagt u zich af of de klachten van uw kind behandeld kunnen worden met kinderoefentherapie of wilt u graag kennis maken met onze kinderoefentherapeut? Neem dan contact op met Charlotte Kros via praktijk@fysiomare.nl of 055-3552533. Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden en hoe de therapie vergoed kan worden vanuit de basisverzekering. 

Hiernaast is er iedere laatste woensdag van de maand een gratis inloopspreekuur in samenwerking met de Kinderpodotherapeut van praktijk Hurenkamp waar u zich online voor kunt aanmelden op de site van Hurenkamp: https://podotherapiehurenkamp.nl/voor-wie/kinderen/