Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Nieuws

Valpreventieweek 2019

26 september 2019

30 september t/m 6 oktober 2019 is het valpreventieweek en daarom organiseren wij woensdagmiddag 2 oktober een valpreventie middag in Wijkcentrum de Groene Hoven met voorlichting, activiteiten en een hapje + drankje.

3 van onze medewerkers vertellen waarom deze preventie zo belangrijk is:

Een val heeft vaak grote gevolgen is mijn ervaring als ouderenfysiotherapeut. Veel mensen die een val hebben doorgemaakt weten hier alles van! Blijven bewegen is een belangrijk (preventief) medicijn. 
Bij Fysiomare probeer ik samen met collega’s Marleen en Angelique op veel manieren hier mee bezig te zijn. Onder andere door het uitvoeren van analyses en het geven van beweegprogramma ‘in balans’.

Wilfred

Tijdens mijn werk als geriatriefysiotherapeut  bij Fysiomare werk ik dagelijks met ouderen. Valproblematiek is iets wat vaak aan de orde is en waardoor beperkingen in het dagelijks leven kunnen worden ervaren. Ik vind het belangrijk om aan het verminderen en/of voorkomen van vallen een bijdrage te leveren zodat iedereen zolang mogelijk zelfstandig en veilig kan blijven functioneren. Ik word er blij van als ik zie dat mensen de adviezen en oefeningen goed oppakken en hier profijt van hebben!

Marleen

Binnen Fysiomare geef ik diverse trainingen waaronder de cursus In Balans. Ik werk graag met ouderen. Ouderen van 65 jaar of ouder die fit willen blijven en aan hun conditie willen werken. In mijn trainingen geef ik zoveel mogelijk functionele oefeningen met als doel dat dagelijkse activiteiten makkelijk en zolang mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Helaas krijgen ouderen weleens te maken met een valongeval. Ik besteed aandacht aan spierkracht, coördinatie, reactievermogen, uithoudingsvermogen, lenigheid en balans. Het val- en struikelrisico zoveel mogelijk verkleinen. Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Angelique

Graag tot woensdag 2 oktokber 15.00 uur, de toegang is gratis!
Archief nieuws