Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Sportfysiotherapie in Apeldoorn

Bent u op zoek naar een sportfysiotherapeut i.v.m. spier-, pees- en gewrichtsklachten, een blessures aan de wervelkolom, enkel- en kniegewrichten en schouderklachten. Of wilt u revalideren na een operatie of bijvoorbeeld een botbreuk maar heeft u net iets meer expertise nodig op het gebied van sport gerelateerde klachten. Dan bent u bij onze sportfysiotherapeut MSc en tevens manueeltherapeut in goede handen.

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van sport gerelateerde aandoeningen. Het doel van sportfysiotherapie is om sporters zo snel mogelijk weer in staat te stellen om te kunnen sporten. Hiertoe wordt er niet alleen gekeken naar het verminderen van de klachten, maar ook naar het voorkomen van recidieven.

Wat onderscheid sportfysiotherapie van fysiotherapie?

De behandeling bij sportfysiotherapie richt zich op het verminderen van de klachten en het verbeteren van de prestaties van de sporter. Allereerst zal de sportfysiotherapeut een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten te achterhalen en een behandelplan op te stellen. Vervolgens zal er gestart worden met de behandeling, die kan bestaan uit oefentherapie, manuele therapie, mobilisatietechnieken, dry needling en/of medical taping. Het doel van de behandeling is om de belastbaarheid van de sporter te vergroten zodat deze weer prestaties kan leveren op het gewenste niveau.

Naast het behandelen van de klachten, speelt preventie ook een belangrijke rol binnen de sportfysiotherapie. Door middel van het geven van adviezen en het aanleren van oefeningen, kan de sporter leren hoe hij blessures in de toekomst kan voorkomen.

Waarom kiest u voor fysiotherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Bij Fysiomare is onze sportfysiotherapeut Renate Pasman gespecialiseerd in het behandelen van sport gerelateerde klachten. Door middel van een persoonlijk behandelplan en een deskundige begeleiding zorgt zij ervoor dat sporters zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau kunnen presteren. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u haar bereiken via praktijk@fysiomare.nl of 055-3552533. Zij helpt u graag naar het zoeken van oplossingen.