Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Fysiotherapie bij Osteoporose

Wat is osteoporose?

Osteoporose is een aandoening waarbij de botdichtheid afneemt en de kwaliteit van de botten verslechtert. Dit verhoogt het risico op botbreuken en kan beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven. Bij behandeling van osteoporose wordt naast fysiotherapie ook gebruik gemaakt van medicatie om de botafbraak te remmen en de botopbouw te bevorderen.

Waarom fysiotherapie bij osteoporose?

Als fysiotherapeut kunnen wij een essentiële bijdrage leveren aan de behandeling van osteoporose. Door middel van oefeningen kunnen we de spierkracht en balans van onze patiënten verbeteren, wat het risico op vallen en daarmee botbreuken helpt verminderen. Daarnaast kunnen we ook botaanmaak stimuleren door middel van belastende oefeningen, zoals krachttraining en loopscholing.

Waarom kiest u voor fysiotherapie bij Fysiomare in Apeldoorn?

Bij Fysiomare in Apeldoorn hebben wij speciaal ingerichte oefenruimtes en deskundige fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het Chronisch ZorgNet en gespecialiseerd zijn in de behandeling van osteoporose. Samen met u stellen wij een behandelplan op dat gericht is op het verminderen van klachten en verbeteren van de kwaliteit van leven. Wij werken daarbij nauw samen met uw behandelend arts die u kan door verwijzen naar een osteoporosepoli.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van osteoporose? Neem dan gerust contact op met Fysiomare in Apeldoorn. Wij staan voor u klaar om samen met u te werken aan een vitaal en gezond lichaam.