Fysiomare - fysiotherapie manuele therapie in Apeldoorn - natuurlijk bewegen

Geriatriefysiotherapie in Apeldoorn

Heeft u moeite met opstaan uit uw stoel of andere dagelijkse activiteiten? Bent u bang om te vallen of wilt u graag advies over het gebruik van een loophulpmiddel? Komt u uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft u therapie thuis nodig omdat uw conditie nog niet op peil is? Meld u dan aan voor geriatriefysiotherapie bij Fysiomare!

Geriatriefysiotherapie: speciaal voor ouderen!

Geriatriefysiotherapie wordt ook wel ouderenfysiotherapie genoemd. Deze vorm van fysiotherapie is speciaal bedoeld voor ouderen en voor iedereen met complexe gezondheidsproblemen. 

Onze geriatriefysiotherapeuten houden zich voornamelijk bezig met:

  • Dementie/Alzheimer, Beroerte CVA, Parkinson, MS, ALS of andere chronische aandoeningen zoals spierziekten of artrose.
  • Verminderde algehele spierkracht of afgenomen conditie.
  • Bewegingsbelemmeringen in het dagelijks leven zoals opstaan uit de stoel, (trap)lopen (met of zonder hulpmiddel) of reiken en pakken.
  • Het instrueren en begeleiden van derden, bijvoorbeeld uw partner of familielid waar u zorg van ontvangt en die u de juiste zorg wil bieden.
  • Hulp bij de lig- en zithouding of bij pijnbestrijding in de laatste levensfase.

Hulp bij gecompliceerde situaties

Naast de hulpvraag van de zorgvrager draagt de geriatriefysiotherapeut van Fysiomare ook zorg voor de mantelzorger.

Onze ouderenfysiotherapeut is specifiek geschoold en heeft uitgebreide kennis van de ouder wordende mens. Bovendien is de therapeut oplossingsgericht, praktisch ingesteld en uitgerust met alle kennis en vaardigheden voor gecompliceerde situaties. De therapie is actief en functioneel en sluit goed aan bij uw dagelijks leven.

Goede samenwerking

De ouderenfysiotherapeut van Fysiomare werkt nauw samen met andere disciplines waaronder thuiszorg, wijkzorg (zie thuiszorgfysiotherapie), de ergotherapeut, ouderenadviseur, huisarts en geriater. Dankzij de bundeling van gezamenlijke krachten kunnen wij u zo goed en verantwoord mogelijk begeleiden!

Interesse in onze geriatriefysiotherapie? Neem dan contact op met Caroline Koorneef via praktijk@fysiomare.nl of 055-3552533. Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden!